Επιτελους, ολα αυτα τα πολιτικα σκουπιδια που νομιζουν οτι κυβερνουν, πρεπει να λογοδοτησουν για ο,τι εχουν κανει μεχρι τωρα, γιατι απτη μια ο νομος θαχει χασει τελειως το νοημα του, και απτην άλλη θα συνεχισουμε να ζουμε μεσα στο φοβο και την ανασφαλεια.!! Μπορει μην εχουμε εμεις οι ιδιοι την ευθυνη για τα εγκληματα των δωσιλογων, αλλα οντας μερος του συνολου πρεπει να αντιληθφουμε ότι εχουμε καποιες υποχρεωσεις, πως ο,τι κιαν κανουμε πρεπει να εχει ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ κινητρο, την επιθυμια να ειμαστε ελευθεροι, γιατι ας μην ξεχναμε ότι… ο μεγαλυτερος κινδυνος που αντιμετωπιζει η χωρα, δεν προερχεται από τους ιδιους τους δωσιλογους, αλλα από αυτους που υπακουν τυφλα τις τερατωδεις εντολες των δωσιλογων .!!!

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Πως είπατε; Έξοδος από το μνημόνιο; Ρωτήσατε το δίδυμο της συμφοράς;

Δημήτρης Κυπριώτης


Δεν πρόλαβε η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου να καταθέσει στη Βουλή χθες το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνει το Μεσαίωνα στα εργασιακά και την εξαθλίωση στα συνταξιοδοτικά και το δίδυμο της συμφοράς Σόιμπλε-Λαγκάρντ, φρόντισε νωρίς-νωρίς να δείξει ο δρόμο των… νέων μέτρων. Αυτά δεν φτάνουν.

Έτσι φρόντισαν έγκαιρα μέσω διαρροών και «αξιωματούχων» αντιπροσώπων τους να διαμηνύσουν στην κυβέρνηση, ότι δεν πρέπει να πολυχαίρονται και να αυτοδιαφημίζουν την  έξοδο από το μνημόνιο, αν δεν κλείσει η 3η αξιολόγηση! Και κάτι τέτοιο, τους διαμηνύουν, δεν φαίνεται από το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσαν, αφού έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» τους τις διατάξεις και έχουν βρει μεμονωμένες ενέργειες.

Δηλαδή, δεν φτάνουν αυτά τα μέτρα που στέλνουν τις επικουρικές συντάξεις στον Καιάδα και τα εργασιακά στον Άδη, διέκριναν κάποιες ελάχιστες μικροδιαφορές για τις οποίες δεν έχουν συμφωνήσει και που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση από την κλειδαρότρυπα, μπας τυχόν και ξεγελάσει το «πόπολο», αλλά δεν λογάριασε τον ……ξενοδόχο. Και αυτός τους πήρε χαμπάρι.

Έτσι οι «θεσμοί» έστειλαν έγκαιρα το μήνυμά τους. "Δεν βλέπετε έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, αν δεν έχει κλείσει η 3η αξιολόγηση μέχρι τέλος Νοεμβρίου, για να μπορέσει να επικυρωθεί στο Eurogroup του Δεκεμβρίου", έτσι ψυχρά και πολύ απλά!!

Και αρχίζει πάλι το γνωστό γαϊτανάκι των σκληρών διαπραγματεύσεων που στο τέλος φέρνει υποχωρήσεις και υποκλίσεις, με αντίδωρο την παράταση της παραμονής στην εξουσία, αλλά και νέα μέτρα και νέα βάρη  στους πολίτες, μέχρι τελικά να… σκάσουν.

Και όσο ο κόσμος παραμένει στην κατάσταση της αναμονής και δεν εννοεί να αντιδράσει, όχι όμως ρωτώντας απλά …  «και τι να κάνω»,  αλλά να κάνει πράξη την αντίδραση με  συνεχείς οργανωμένες ή όχι διαμαρτυρίες, κραξίματα και ότι άλλο οργανωμένα  μπορεί να κάνει. Μην  περιμένει κανένας  ότι αυτή η κυβέρνηση ή και η  άλλη που καιροφυλακτεί να συνεχίσει το καταστροφικό έργο των δήθεν μεταρρυθμίσεων, θα λυπηθούν κανέναν πέραν του κομματικού τους στρατού. Και αν νομίζει κάποιος ότι θα βρει και αυτός κάποιον «μπάρμπα στην Κορώνη», κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Δεν υπάρχει σωτηρία για τα εκατομμύρια των Ελλήνων με αυτές τις πολιτικές. Τελεία και παύλα. 

Όποιος δεν μπορεί να το αντιληφθεί να  μην διαμαρτύρεται άδικα και να αναρωτιέται τι να κάνει, γιατί στην ουσία δεν θέλει να κάνει τίποτα, πέρα από το να βρεθεί κάποιος να του λύσει το πρόβλημα. Ναι, να γίνει και αυτό, αλλά πρέπει και ο ίδιος να βοηθήσει, όπως γράφτηκε παραπάνω. Διαφορετικά,  ας κάτσει στα αβγά του και που ξέρεις, μπορεί και να φέξει.  

Πάντως όπως και να έχουν τα πράγματα, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και η ανοχή έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποδείχτηκαν εκτός από ψεύτες και τελείως ανάλγητοι, που σφετερίστηκαν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και για αυτό θα πάρουν ότι τους αξίζει. 

Αρκεί όμως αυτό να γίνει γρήγορα, όσο πιο γρήγορα γίνεται, ώστε μια πραγματικά Πατριωτική Εθνική Αναγέννηση έρθει για τη χώρα, πριν πεθάνει και ο τελευταίος Έλληνα πολίτης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

όποιος θέλει μπορεί να γράψει ο,τι σχόλιο θέλει, αλλά στα Ελληνικά.!!!